Keresés ebben a blogban

Magamról

Saját fotó
Budapest, Budapest, Hungary
Változok, de a világ is :P

2011. március 22., kedd

CariBuli - korábban mint a köv bejegyzés:P

Sziasztok!

Tengernyi, ha nem óceánnyi víz vesz körül. Örülnék, ha kisebb lenne a hajó, vagy lenne ablak a szobámban. Megnyugtat a víz látványa, utánozhatatlan, gyönyörű. Valószínűleg ez az, ami a Balatonban is annyira tetszik. A csendes hullám-moraj, állandó szél, de én a viharosabbat szeretem inkább. Figyelmeztet arra, hogy akármennyire is mi vagyunk a teremtés koronái, csak egy szösz vagyunk a természet porszívójának.

 

Most van a tél-nyári időátállás, ami különösen érdekes a mi szempontunkból, mivel így is minden héten kétszer átlépünk egy időzónát. Izgi lesz, ha megyünk majd Európába – május 7 – mert akkor egymás után 7 vagy 8 nap lesz 23 órás – persze nekünk egy órával kevesebb alvás Szomorú arc.

Ma a főnökünk megmutatta milyen a szakszerű dekantálás, de a lelkünkre kötötte, hogy ezt még a pincérek sem csinálhatják, csak a supervisor vagy a sommelier. Az eljárás a bor-üledék különválasztására, valamint a bor levegőztetésére szolgál. Általában csak drágább(60-80$ feletti) boroknál alkalmazzuk. De legalább tudjuk, hogy hogyan kell, amit nem csinálhatunk.

A másik – román – supervisor jó arc volt ma. Rákérdeztem, hogy miért dolgozok én 12 órát, míg a többiek 11et, erre 1 órával hamarabb leléphettem. A visszanyal a fagyi reciprokja, de a tölcsér nem harapott vissza Mosolygó arc.

 

Holnap szigetmeló, Princess Cays, remélem sikerül összehoznom egy day-offot, de ha nem az sem baj, 6 óra alvás bőven elégMosolygó arc.

Még szerintem 2 hétig türelmes leszek, aztán rákérdezek az Assistant Maitre ‘d –től, hogy mikor szándékoznak a dining roomba száműzni, mert már kellene a változás. Mondjuk a ma esti menüm se volt rossz: hideg előételek, tintahalas spagetti, és gombaszószos csirkemell tört krumplival és spárgával. Kóstoltam ma egy 15eFtos bort is, hasonlít a minőségi Bikavérre, csak nem annyira száraz.

Következő héten – szombattól – jön egy USPH(Amcsi köjál) előkészítő brigád, akik végignézik a hajót, és ahol bibi van, arra rávilágítanak. Emellett Coast Guard, és még előtte tesztet is iratnak velünk a biztonsági, és tisztasági-egészségügyi tudnivalókból. Persze nem rettegek, csak 2szer át kell olvasni.

Hirtelen ennyi, legközelebb képekkel is gazdagítom gizda kis leírásomat.

 

Üdv a vízről:

Capitan Lacc

1 megjegyzés:

  1. Szia!Öröm olvasni a soraidat!Irigy vagyok,nem is kicsit!Ma hajnalban megint röpködtek a mínuszok!Küldjél már egy kis napocskát erre kis hazád felé!:)Várom a képeket nagyon!Ne légy jó,de vigyázz magadra!:DPusszancs!Mónika

    VálaszTörlés